Portretfotografie

Portfolio Portretfotografie

Portretfotografie is mensenwerk, misschien wel meesterwerk. Het vraagt veel voorbereiding, creativiteit en gevoel voor sfeer. Wij werken graag met vooraf bedachte concepten, specifieke stijl, sfeer of thema’s.

Zo is er het Rembrandtlicht, high-key en low-key fotografie; een door ons veel gebruikte belichtingsmethodiek. Maar ook glamour en fashion zijn prachtige thema’s om aan te werken. Boven alles staan de modellen met hun eindeloze geduld en doorzettingsvermogen, wat leidt tot de mooiste plaatjes.

 

Op locatie

Stel je eens eens een bos vol voor met Stinselplanten, een vroege ochtend met strijklicht en het thema fashion. Portretteren in deze omstandigheden vraagt om veel voorbereiding en afspraken met alle betrokkenen, want portretfotografie op locatie doe je nooit alleen. Na al die positieve energie is het des te meer genieten van de uiteindelijke resultaten.

Studio-concepten

Zoals uit eerdere beschrijvingen in bovenstaande rubrieken blijkt, zijn onze concepten en thema’s gericht op portretten in Rembrandtlicht, low- en high key belichtingstechniek Daarnaast werken we ook samen met allround stylisten, zodat we een concept kunnen maken met de juiste sfeer en een sprekend verhaal.

In de studio

We werken graag aan diverse thema’s en concepten. We beschikken niet over een hele grote studio en daarom zijn we meer gespecialiseerd in portretfotografie met een model. Maar dan pakken we ook wel alle uitdagingen aan en nemen we alle tijd voor de uitwerking en de shoot. Het doel is het model een te laten zijn met de sfeer en het karakter van het gekozen thema of concept.

themafotografie

Thema’sfotografie is een boeiend onderdeel in de portretfotografie. We pakken dat graag aan in samenwerking met een stylist en een visagist voor het beste resultaat.

Portretfotografie op locatie

Fotografie op locatie vraagt veel voorbereiding. Een visagiste, kledingadviseur en/of stylist is daarbij meestal aanwezig. Daarnaast is vaak een hoop te regelen om toestemming of vergunning te verkrijgen bij de terreineigenaar of gebouwbeheerder. We werken met assistenten of stagiaires i.v.m. logistiek en benodigde materialen.

Portretfotografie in de studio

Fotografie in de studio kan heel snel worden georganiseerd. Visagiste en kledingadviseur of stylist is optioneel. De studio is ingericht voor diverse sferen. Er is bijvoorbeeld een zwarte, witte en grijze achtergrond standaard aanwezig.

Studio-Concepten

Als fotograaf vind ik het belangrijk ook de conceptmatige kant van de fotografie te belichten. In deze serie is gewerkt met speciale kleding, props en rookmachine. Thema Hollywood.

Tijdens mijn fotografieopleiding heb ik veel gewerkt aan lichtstudies. Inspiratiebronnen waren bekende Nederlandse fotografen zoals: Koos Breukel, Erwin Olaf en Hendrik Kerstens. Evenals Hendrik Kerstens fotografeer ik ook al jaren mijn dochters in mijn home-studio.

Themafotografie

Themafotografie is een specifieke vorm van de fotografie. In dit geval is een voorbeeld genomen aan de fotoserie van Hendrik Kerstens, portrait the hairnet. De fotografie vraagt om een nauwe samenwerking met een stylist en een visagist. Een shoot incl. bovengenoemde professionals is maatwerk en daarvoor verwijs ik naar het contactformulier voor de aanvraag van een offerte. Zie ook tab prijslijst. Afspraken over de ambiance en doelstelling kunt u vooraf met mij bespreken. We maken dan samen een plan van aanpak en een draaiboek.