Referenties

van tevreden
Klanten

Basis cursus dig.fotografie Jente Andriessen01/01/2019
Dag Rob,
Allereerst de beste wensen voor 2019! Dat het maar een mooi & fotografisch jaar gaat worden :-).
Bij deze nog mijn referentie over de basiscursus fotografie bij de VolksUniversiteit, die mag je uiteraard op je website plaatsen. Ik heb erg genoten van de lessen & veel geleerd!
“Rob is een zeer bevlogen fotograaf die zijn kennis heel graag overdraagt op zijn cursisten, maar daarbij ook iedereen zelf zijn eigen stijl en smaak laat ontdekken. In de beginnerscursus Digitale Fotografie aan de Volksuniversiteit loop je door de basisvaardigheden voor het begrijpen van de belichtingsdriehoek heen, die je in de latere lessen kan toepassen op verschillende onderwerpen. De cursus is een mooie mix van theorie, oefenen & toepassen van deze kennis en het bespreken van de gemaakte opdrachten, waardoor je leert van elkaars foto’s. Rob vertelt erg enthousiast over alle aspecten van fotografie, maar is daarnaast ook kritisch, eerlijk en open in het bespreken van de foto’s tijdens de les, waardoor je in korte tijd een veel betere fotograaf wordt!”
Vriendelijke groeten & wellicht tot later dit jaar of volgend jaar voor de vervolgcursus,
Jente Andriessen
Basis cursus dig.fotografie Lieke Claassen11/12/2018
Bij deze mijn referentie! Nogmaals dank voor de super leuke lessen.
Ik heb de afgelopen tijd super veel geleerd bij Rob. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en ondanks dat er nog genoeg te leren viel bij mij gaf hij me altijd het vertrouwen dat ik op de goede weg was. Wat ik ook opmerkelijk vond was dat hij in een week drie keer dezelfde les gaf maar het leek altijd alsof hij de lesstof voor het eerst sinds lange tijd weer vertelde, zo enthousiast als hij er over sprak. Dat in combinatie met zijn droge humor waar ik soms dubbel om lag maakt dat ik hem een hele goede docent vind!
Lieke
Workshop Straatfotografie Rotterdam Martijn21/12/2018
Ik heb genoten van Rob zijn straatfotografie workshop. Stapsgewijs gingen we tijdens de dag steeds een stukje verder buiten onze comfortzone en werden leuk uitgedaagd: eerst gebouwen, toen mensen van een afstandje totdat we het uiteindelijk in de markthallen gewoon aandurfden om portretten te maken. Interessante en nuttige tips gekregen!
Martijn
Basis cursus dig-fotografie Inge Rook03/01/2019
Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2019!
Hieronder mijn recensie over de fotocursus die ik bij jou heb gevolgd. Ik vind het prima wanneer je deze met mijn naam op je website plaatst.
“In het najaar heb ik de basiscursus fotografie gevolg bij Rob van Benningen. Rob is een prettige docent, die je niet alleen positieve feedback geeft op je foto’s, maar – belangrijker nog – ook aangeeft wat je niet goed hebt gedaan. Vervolgens legt hij duidelijk uit hoe je tot een beter resultaat kunt komen.
Ik ga komend half jaar oefenen met hetgeen ik in de basiscursus heb geleerd en in het najaar geef ik mij zeker op voor de vervolgcursus fotografie van Rob.
Groet, Inge
Basis cursus di.fotografie Ton Mertens12/12/2018

Hallo Rob,

Met veel plezier heb ik de cursus Digitale Fotografie voor beginners bij jou gevolgd. Er zijn veel aspecten van de fotografie voorbij gekomen en toegepast. De opdrachten werden in de groep besproken, waarbij jij deskundig en op een prettige manier feedback gaf. Ik ga mij zeker aanmelden voor de vervolgcursus.

Met vriendelijke groet,
Ton Mertens
Basis cursus dig. fotografie Joyce Kuster07/12/2019
Om mijn toestel anders te leren kennen dan op de automaat, de basis cursus gevolgd. Ik heb er veel geleerd op technisch gebied en composities van div. onderwerpen.  De lessen werden duidelijk gegeven in een heel ontspannen sfeer. Voor iedereen was er persoonlijke aandacht en de feedback was altijd opbouwend. Ik heb van de lessen genoten, kan terug kijken op een leuke periode en heb veel geleerd. Nu is de tijd van oefenen gekomen en ik kom zeker in de toekomst terug voor een vervolg.
Warme Groet,  Joyce Kuster
Workshop Straatfotografie Rotterdam Tineke van Rijn04/12/2019

De workshop straatfotografie was geweldig, ondanks het hele slechte weer.
De sfeer was fijn en zeer ontspannen. Jij had de workshop heel goed voorbereid.
Vantevoren was ik een beetje zenuwachtig, want ik twijfelde zeer of deze workshop niet boven mijn kennis en kunnen lag. Jij wist mij echter gerust te stellen.

We gingen op stap met 6 mannen en 2 vrouwen. Jouw enthousiastme had invloed op de hele groep. Wat hebben we genoten. Sterker nog: we willen met z’n allen een weekend op Texel fotograferen. Dat zegt genoeg.
We hebben veel geleerd en jij gaf ons alle tijd en aanwijzingen om goed te presteren.Onderweg nog even gestopt voor een bak koffie en tijdens deze pauze de workshop besproken.

Mede omdat Rob zo geduldig, kundig en enthousiast is, ga ik bij hem de cursus basis fotografie volgen.
Hartelijk dank voor dit fijne avontuur.

Basis cursus dig. fotografie Joyce den Hartogh11/12/2019
Nogmaals bedankt voor de geweldige beginners cursus. Vond het echt geweldig!
Deze afgelopen 11 weken heb ik echt als plezier, creatief en vooral het herontdekken van mijzelf als fotograaf. Mijn camera heb ik nu nog beter leren kennen en ontdek iedere keer als ik mijn camera weer vast heb dat die meer kan dan ik weet. De lessen zijn heel duidelijk en de persoonlijk uitleg zowel tijdens de les als op de mail erg fijn. Je krijgt veel feedback en tips hoe je een foto nog beter kan maken. Wat mij vooral tijdens de lessen is opgevallen hoe enthousiast u bent en hoe geweldig uw passie is voor fotografie. De enthousiasme heeft mij juist nog enthousiaster gemaakt en om dingen uit te proberen tijdens te fotograferen en creatief verder te kijken. Ik kijk uit naar de vervolg cursus.
Fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar.
Groetjes,
Joyce den Hartogh