Vrij werk

Vrij-werk-fotografie

Tussen de professionele opdrachten door werken wij aan onze fotografische kennis en ontwikkeling. Dat doen we dus in onze vrije tijd. Er zijn veel onderwerpen en thema’s te bedenken en we experimenteren graag met bijzondere camera-technieken. Op deze pagina vind je daarvan een paar voorbeelden.

Een boeiend experiment is fotografie met een bepaalde camerabeweging. De ervaring die wij hiermee op doen, komen o.a. aan de orde in onze workshops. Abstracte en creatieve fotografie is een leuke techniek om onze cursisten op een speelse wijze de camera eigen te kunnen maken.

Bos in beweging

Bos in beweging, De Kaapse bossen in Doorn. Stel je camera in op een trage sluitertijd 1/4 of 1/8 van een seconde, ISO 50 of 100 en diafragma f8 of hoger. Maak compositie en beweeg tijdens het afdrukken in verticale of horizontale richting. Probeer het ook maar eens.

Die verdraaide bomen

Ja, en dan is er zo’n techniek die je uitvoert vanuit kickvorsperspectief, waarbij je de camera ronddraait. Maak een stuurwiel beweging met je camera tijdens het afdrukken. Oefening baart kunst is onze ervaring.

Bos in beweging

Experimentele fotografie: ”bos in beweging”, Kaapse bossen, Doorn

gedraaide bomen

Experimentele fotografie: “Circling the forrest”, Kaapse bossen, Doorn